Dirigent

Sinds december 2019 hebben we een nieuwe dirigent in de persoon van Tonny Wesselink

Even voorstellen…

“Als jonge jongen zat ik altijd geboeid te luisteren naar mijn vader, die elke zondagochtend zijn oude accordeon pakte en dan de traditionele Hollandse liedjes speelde. Het duurde niet lang of ik speelde uit mijn hoofd de eerste liedjes na. Blijkbaar zat de muziek in mijn genen. Niet vreemd overigens, want de opa van mijn vaders kant maakte dansmuziek en mijn andere opa had gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Luik en gaf muziekles op de muziekschool in Nijmegen.

Op mijn zevende begon ik te spelen in een accordeonorkest en vanaf mijn veertiende speelde ik al in mijn eerste bandje The New Stars. Later speelde ik in diverse bands zoals Con Amore, Festival, Simpel en Flame. In die jaren leerde ik ook orgel en piano spelen, maar mijn hart ligt nog altijd bij de accordeon. Mijn favoriete stijlen zijn de tango en de Franse musette.

Naast mijn passie voor muziek heb ik ook nog een paar andere hobby’s zoals motorrijden, badminton en genealogie. Ik zit dagelijks op mijn motor om naar mijn werk te rijden, maar kan er daarnaast nog steeds enorm van genieten om met mijn motor op vakantie te gaan. Zo reed ik ooit op een motor drie weken door de Himalaya om uiteindelijk de hoogst berijdbare bergpas ter wereld, de Khardung La te bezoeken.

Mijn interesse voor genealogie ontstond tijdens de geschiedenislessen op de HAVO en sindsdien kan ik bij vlagen uren rondstruinen in archieven om weer net dat ene ontbrekende puzzelstukje uit mijn stamboom te ontdekken. Mijn grootste liefde echter gaat niet uit naar mijn voorouders maar naar mijn dochters Marjet en Elisa. Zij spelen een belangrijke rol in mijn leven.

Als mens kan ik mezelf het best omschrijven als perfectionistisch, geduldig en soms een tikkeltje eigenwijs. Ik kan genieten van de eenvoudige dingen in het leven en heb niet veel nodig om gelukkig te zijn. In het dagelijks leven werk ik bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van de technische infrastructuur op en langs het Nederlandse wegennet. Je moet hierbij denken aan de wegsignalering op onze snelwegen maar ook aan camera’s, verkeerslichten, openbare verlichting en de communicatie met de verkeerscentrales.

In mijn hoedanigheid als dirigent van het leukste Shantykoor van Gelderland vind ik het vooral belangrijk dat we plezier beleven aan het zingen. Daarnaast ben ik blij wanneer we met het koor de juiste snaar weten te raken bij het publiek, met een programma van een hoog muzikaal niveau. Samen werken we daar hard aan tijdens de repetities en zo leggen we de lat steeds een stukje hoger. De afwisseling tussen hard studeren en lekker improviseren op zijn tijd geeft veel voldoening. Het is fijn om ‘de captain’ te zijn van zo’n gezellige en enthousiaste crew. Ik ben dan ook trots op ‘mijn koor’!”

Tonny