Dirigent

Sinds maart 2022 hebben we een nieuwe dirigent in de persoon van Art Silver

Even voorstellen…

“Mijn naam is Art Silver, genoemd naar de bekende piraat John Silver uit de roman van Robert Louis Stevenson: The Treasure Island.
Ik vond de oude en sluwe Long John Silver een buitengewoon intrigerende figuur en mijn naam is een klein eerbetoon aan hem maar ook aan de Shanty wereld. 

Mijn hele leven lang ben ik beroepsmuzikant, net zoals mijn beide ouders. Ik was 10 toen ik mijn instrument ontdekte; de cello.
Op de cello ben ik verliefd tot de dag van vandaag en ik ben mezelf niet als ik niet mijn dagelijkse celloprogramma afgewerkt heb. Daarnaast ben ik docent en samen met mijn echtgenote runnen wij onze eigen Muziekschool in Hattem. 
 

In het Shanty genre ben ik min of meer per toeval ingerold toen ik vier jaar geleden als dirigent van een Shantykoor in Wapenveld begon. Langzaam maar zeker begon ik mij in de liederen en de muziek te verdiepen en was ik nagenoeg meteen verkocht. Ik ontdekte een onbekende wereld met prachtige muziek en een geweldige sfeer. Duitse, Nederlandse en Engelse liederen van een enorme schoonheid en een hoge muzikale zeggingskracht . Het repertoire is onuitputtelijk en vol met verrassingen.
Sommige liederen zijn heel oud en dateren uit de achttiende eeuw.

Als klassiek geschoold muzikant probeer ik mijn kennis en ervaring te mengen met het behoud
van de eigen identiteit van de Shantymuziek. Bijvoorbeeld, elk lied heeft een eigen kleur en sfeer en dat probeer ik naar boven te halen. Daarbij raak ik steeds geïnspireerd door de vreugde en het enthousiasme van mijn koren.
 

De IJsselboei is een fantastisch koor, professioneel georganiseerd en met een gezonde ambitie.
De ambitie om steeds beter te worden delen wij.  Wij willen samen iets aan het publiek overbrengen omdat wij alles in huis hebben om onze artistieke doelen te realiseren. Behalve heel veel goede stemmen beschikken wij ook over een uitstekend orkest en een geweldige geluidsinfrastructuur. 

Ik verheug me op vele vruchtbare muzikale jaren met de IJsselboei.” 

Art